Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Referat af SKOLEBESTYRELSESMØDE d. 23. august 2022

 

Referat af SKOLEBESTYRELSESMØDE

 

Tirsdag d. 23. august 2022 kl. 17.00 – 19.30

 

Til stede: Tina-Marie Bendix Beiter, Nina Alleslev, Thomas Gunst Simonsen, Marianne Kvist, Miki Kalfner, Annemerete Esmark Thers, Rikke Marie Rusborg, Camilla Otte Mikkelsen, Rene von Bülow Thygesen, Lea Wind-Friis, Kira Worm Clausen, Kristofer Krarup

 

Afbud: Anne Korsgaard Jensen

 

Ad 1 Valg af ordstyrer og referent

Ordstyrer: Kira

Referent: Nina

 

Ad 2 Konstituering af ny skolebestyrelse

Tina-Marie bød velkommen til den nye skolebestyrelse (SB), der først præsenterede sig og derefter konstituerede SB sig.

Annemerete blev valgt som formand og Rene blev valgt som næstformand.

Der er kun en suppleant, så vi skriver ud på Aula for at få flere suppleanter.

Tina-Marie fortalte om SB samarbejdet. Tavshedspligten er vigtig.
I skal holde tilsyn med skolen.
I er med til at godkende budget.

I kommer ikke ind i personalesager eller elevsager. Men I kan blive orienteret,

I er med til godkende ferieplanen.

I er med til at godkende principperne.

Der skal hvert år laves en årsberetning. Vi plejer at fremlægge årsberetningen på SB’s årsmøde.

I er også være med til ansættelsessamtaler.

I kan afgive udtalelser og afgive høringssvar.

Vi tager ikke enkeltmandssager op i SB.

 

Ad 3 Godkendelse af referat

Punktet er altid på, men det gamle referat er ikke med denne gang. De gamle referater fra 2022/2022 bliver lagt op på hjemmesiden, så man kan læse dem, hvis man er interesseret.

 

Ad 4 Meddelelser fra elevrådet

Der var ingen elever til stede, da elevrådet ikke er blevet dannet endnu.

 

Ad 5 Meddelelser fra de ansatte, skoleledelsen, KKFO og formanden

 

Nyt fra de ansatte

Marianne fortalte, at nu er vi startet og lærerne er gode til at være omstillingsparate, da det er hårdt at være lærer lige nu, da hele skolegården er gravet op, og eleverne kun kan holde pause i Kgs. Have. Alle gør alt for at eleverne har det godt.

Det er især hårdt for de små klasser, da de sidder meget i lokalerne og har korte frikvarterer.

Det er ret krævende at komme i Kgs. Have med de små klasser.

Mange små ting er besværliggjort.

Skoleledelsen gør meget, og der er ansat tre unge mennesker til at hjælpe de små elever.

Det største pres er, når man skal flytte klassen og få dem udenfor. Lærerne har også brug for pauser. Det er hårdt, men der er fokus på lærerne, så alle er opmærksomme på hinanden.

 

Nyt fra skoleledelsen

Tina-Marie fortalte, at skolen i en helt særlig situation, da hele skolegården er gravet op. Vi starter aldrig et nyt skoleår op på almindelig vis, men dette er meget udfordrende, og det gør at folk er flade, og det er svært at kunne leve op til det faglige. 1. klasserne har svært ved det sociale, da de ikke har prøvet at gå i skole før med skiftende lærere.

Vi har byggemøder hver uge, og de er top professionelle, og forstår godt, at det er svært for os. Der kommer hele tiden noget nyt op. Projektet har derfor udviklet sig.

Men nu bliver alt også ordnet, så det bliver en stor forbedring af skolens stand og indeklimaet.
Skolen ville gerne genhuses, men det er ikke muligt, da alt er optaget. Men vi har fået tildelt ekstra midler til at ansætte folk, til legeredskaber etc. Vi har også fået penge til at klassepædagogerne kommer ekstra på skolen, så de allerede er på skolen fra om formiddagen. Vi har også fået penge til ekstra rejsekort, Den blå Planet etc.

Vi kan være i Kgs. Have til og med uge 41. Gården åbnes gradvis. De skulle være helt færdige til november.

Kristofer spørger, om man kan bruge forældrekræfter til at hjælpe lærerne og eleverne?

Vi tager det med til pæd. Råd mødet i morgen med at vi endelig skal bruge forældrene.

Miki siger, at det skal organiseres gennem klasserne.

Rikke foreslår at det kommer op på forældremøderne via kontaktforældrene, at forældrene kan hjælpe til på ture, hvis det er muligt.

Tina-Marie og Nina er begge to med til byggemøderne, og vi har ugentlig dialogmøder med lærerne.

Pigetoiletterne bliver færdige i denne uge og drenge toiletterne bliver færdige i næste uge, så toiletvognen bliver fjernet i næste uge.

 

Der er kommet 71 ansøgninger til sekretærstillingen, som der er samtaler til d. 25. august. Kira og Rikke deltager fra SB.

 

 

 

 

Nyt fra KKFO

Thomas fortalte, at klassepædagogerne er en stor del af løsningen med skolegården. De har ekstra timer i indskolingen. Alle er ved godt mod, og løsningerne skifter tit fra dag til dag og fra årgang til årgang. Lærerteamsene er glade for at pædagogerne kommer og hjælper til på skolen.

 

Nyt fra formanden

Annemerete fortalte, at hun glæder sig til samarbejdet. Der har altid været et godt samarbejde forældre, og lærere og ledelsen imellem i SB. Det er et afslappet forum, og der er rum til at alle kan spille ind. Der er en konstruktiv dialog, og man kan sagtens være uenige. Der har ikke været formøder i SB, alt er foregået i plenum. Der er en ligeværdig dialog om tingene.

Kira spurgte, hvem der tager over, hvis formanden bliver syg. Normalt er det så næstformanden.

 

Ad 6 Fællesmøde med Forældreråd og skolebestyrelse

Byggesag (se bilag)

Tina-Marie bød velkommen til forældrerådet, det første møde var fælles, da der ikke kunne være en repræsentant fra forældrerådet i SB, da vi skal tage stilling til en byggesag.

Thomas fortalte om processen med byggeriet. Vi skal ikke bruge tid på præmissen, men det har været en spændende proces at følge. Bilaget er en skrivelse fra Forvaltningen, der beskriver processen. Så man kan se baggrunden og tidsplanen.

Forældrerådet har gennemgået skrivelsen og tidsplanen. Thomas efterlyste kommentarer til skrivelse

Siden corona har vi kunnet bruge Suensonsgade, som en ekstra matrikel. Det er et ekstra dejlige sted. Hvis det kan hænge sammen økonomisk, så vil vi gerne fortsætte med at bruge Suensonsgade, så længe som muligt. Det vil forældrerådet godt have skrevet ind i skrivelsen. Så der ikke bliver opstandelse, da det kun er til låns.

Annemerete spørger hvad man gør, når Klerkegade ombygges? Alt efter hvilken klasse, der går der, når det sker, er der flere løsninger. På sigt bliver der også lokalefællesskab på skolen.

Der er plads til 8 klasser på de 3 matrikler, som vi har i forvejen.

Ledelsen skriver et tillæg til skrivelsen.

 

Projektet har været længe undervejs

Projektforslag med ny indretning af Suensonsgade og Klerkegade blev godkendt i 2018 på baggrund af en række brugermøder, hvor skole-, klynge- og institutionsledelse, skolebestyrelse og forældreråd deltog.

Lige inden igangsætning af byggeriet, blev projektet i april 2019 omfattet af et nationalt anlægsloft som betød, at projektet blev standset på ubestemt tid.

I 2021 blev det besluttet at genoptage projektet og i januar 2022 blev projektets entreprise-del udbudt igen i henhold til gældende regler. Der var 3 bydende og desværre blev der givet usædvanligt høje tilbudspriser, som ville medføre en overskridelse på 50-200% i forhold til den afsatte anlægsøkonomi. På den baggrund har forvaltningen vurderet, at projektet skal udbydes igen i to steps. Først i et totalrådgiverudbud, hvorefter en ny totalrådgiver projekterer og prissætter projektet. Ny økonomi til projektet forudsætter en politisk behandling og godkendelse, hvorefter entreprisen igen kan udbydes

 

Hvad sker der nu

• Nyt EU-udbud af rådgivning gennemføres i løbet af sommer og efterår 2022. Opstart med ny totalrådgiver forventes inden jul.

• Totalrådgiver prissætter de to ombygninger og laver nyt projektforslag i foråret 2023.

• Gennemførelse af projektet forudsætter en politisk behandling, hvor ny økonomi godkendes. Forventet i efteråret 2023.

• Projekterne behandles af byggemyndigheder, efterår/vinter 2023/2024

• Entreprise udbudsprojekt og udbud gennemføres, efterår/vinter 2023/2024

• Opstart af udførelse fra foråret 2024

 

Projekterne skal gennemføres og udføres som aftalt med KKFO og daginstitution og efter Børne- og Ungdomsforvaltningen Funktionsprogram 2016 for daginstitutioner og KKFO og gældende myndighedskrav.

 

Ad 7 Ferieplan

Tina-Marie fortalte, at skolen har været nødt til at skyde skolens 175-års fødselsdag på grund af byggeriet i skolegården til næste skoleår.

Vi udsætter temaugen i uge 37 til næste år.

Vi foreslår at vi sløjfer fridagen d. 19. september og lægger den d. 3. januar, så vi først møder ind tirsdag d. d. 4. januar forbindelse med juleferien.

Skolelørdagen kommer så til at ligge lørdag d. 13. maj, så vi får en sommerfest.

SB godkender det.

 

Ad 8 Mødeplan – se bilag

Tina-Marie fortalte, at vi har lagt SB møderne tirsdag, onsdag og torsdag. Mødet i december ligger online.

Mødeplanen bliver lige opdateret i forhold til at SB’s årsmøde kan ligge d. 13. maj.

 

Ad 9 Fokusområder for skoleåret 2022-2023 – Positive fællesskaber

Camilla fortalte, at SB har valgt fokusområdet positive fællesskaber, da vi kunne mærke efter corona, at der var udfordringer i klasserne, både trivselsmæssigt og socialt. Nogle klasser havde  det med at ødelægge ting. Eleverne skal opleve positive fælleskaber i deres klasseværelser. Hvordan vi skal arbejde med det helt konkret, har vi endnu ikke besluttet.

Vi tager det op på det først komne kontaktforældremøde.

 

Ad 10 EVT

Lea fortalte, at vi skal være opmærksomme på at ”sælge” skolen godt til åbent hus arrangementet. De valgte først Sølvgade fra, men valgte den så til sidenhen.

Lea vil godt være med, når vi skal holde åbent hus til november.

Kira sagde, at det med at sælge sig selv kan være svært. Dannelsen er utrolig svær. Der er elever, der ikke trives. Man skal tænke sig godt om, så man ikke kun har en pæl.

Kristofer sagde, at det er en god ide at diskutere værdierne i skolen. Hvad er det skolen står for? Det kunne også bruges i sammenhængen med promoveringen af skolen.

Marianne siger, at på Sølvgade vi er gode til at rumme alle elever. Især eleverne er gode til at rumme hinanden.

Tina-Marie siger, at det først er godt at diskutere det i SB og så bruge det til åbent hus.

Annemerete fortalte, at vi har diskuteret det før på et kontaktforældremøde, da der var en fortælling om, at fagligheden ikke var så højt prioriteret på Sølvgades Skole. Vi diskuterede, hvordan vi kunne vende det.

Camilla foreslår, at det kommer på som punkt til næste SB-møde.

 

Kira foreslog at SB skrev et brev på Aula, om at SB forstår, hvor svært det er for 0. klasserne og de andre klasser lige her og nu.

Annemerete sagde, at det kunne skrives sammen med det, der bliver skrevet fra SB om, at udfordringerne ved renoveringen af skolegården tages op på de kommende forældremøder.

 

 

 

På Skolebestyrelsens vegne / Annemerete Esmark Thers