Referat af SKOLEBESTYRELSESMØDE
Onsdag d. 22. februar 2023 kl. 17.00 – 19.30
Til stede: Tina-Marie Bendix Beiter, Nina Alleslev, Marianne Kvist, Annemerete Esmark Thers, Camilla Otte Mikkelsen, Rene von Bülow Thygesen, Lea Wind-Friis, Kira Worm Clausen, Anne Korsgaard Jensen, Rikke Marie Rusborg, Leah, Nanna
Afbud: Thomas Gunst Simonsen, Miki Kalfner, Hjalte
Ad 1 Valg af ordstyrer og referent
Ordstyrer: Rene
Referent: Nina
Ad 2 Godkendelse af referat
Referatet blev godkendt.
Ad 3 Meddelelser fra elevrådet
Leah fortalte, at eleverne har talt om, at de godt kunne tænke sig en gallafest for 9. årgang. Hele 9. klasses årgangen kunne selv stå for at arrangere det. De ville godt låne den gamle sal fra kl. 19 til kl. 22. Lærerne skulle deltage. Derefter kunne de finde et lokale ude i byen, hvor de kunne feste videre.
Det skulle ligge i marts måned. De ville gerne have mulighed for at være sammen inden eksamen. De ville være på skolen og nyde det sidste den sidste tid sammen.
Eleverne har talt om, at de gerne vil have Silver City i uge 17. Alle vil gerne have det, da det er en stor del af Sølvgades Skole.
Ad 4 Meddelelser fra de ansatte, skoleledelsen, KKFO og formanden
Nyt fra de ansatte
Marianne fortalte, at der ikke var så meget nyt. Det går godt.
Nyt fra skoleledelsen
Tina-Marie fortalte, at skolen har ansat to barselsvikarer. Mette Andreé er barselsvikar for Lykke, og Troels Høgenhaug er barselsvikar for Caroline. De er startet, og det går godt.
Skolen har haft uanmeldt besøg af arbejdstilsynet onsdag d. 8. februar. De ville se, om skolen overholder arbejdsmiljøloven. Skolen fik efterfølgende to straks-påbud. Det ene nede i kælderen, hvor der var mistanke om asbest. Det skulle testes. Efterfølgende viste det sig, at der var asbest i et rør i pedellernes arbejdslokale.
Det andet straks-påbud kom på vinduerne i den gamle bygning. De falder nemt ud og smadres let. Flere steder lukker selve rammen ikke ordentlig til, og andre steder skal vinduerne have et ordentlig skub for overhovedet at kunne lukkes op. Flere af vinduerne blev under gennemgangen skruet fast, så de ikke kan åbnes. Der er sat afspærring op en meter fra bygningen hele vejen rundt, som skulle forhindre, at man får glas på sig i tilfældet af, at der skulle falde et vindue ud. I næste uge gennemgås samtlige vinduer.
Skolen har også fået påbud i den nye bygning, da varmen ikke fungerer.
Skolen får besøg af børne- og ungeborgmester Jakob Næsager fredag d. 3. marts. Han er her en time og vil godt tale en halv time med eleverne om trivsel, og hvad vi arbejder med aktuelt. Der kommer elever både fra det lille og det store elevråd.
Pigerne fra 9. årgang skal til DM i volleyball i marts måned, da de vandt KBH mesterskaberne i volleyball.
Lokaludvalget for Indre By havde sendt en henvendelse til Børne- og ungeborgmester Jakob Næsager om, hvor mange toiletter, der er pr. barn i Indre BY/Østerbro (IBØ). Sølvgades Skole har få toiletter. Se brev fra Lokaludvalg.
Nyt fra KKFO
Thomas var ikke til stede, så der var intet nyt fra KKFO’en.
Nyt fra formanden
Annemerete kom senere, så der var ingen meddelelser fra formanden.
Ad 5 Budget – se bilag
Tina-Marie gennemgik budgettet. Se bilag.
Ad 6 Principper for vikardækning
Tina-Marie fortalte, at skolen har udarbejdet principper for vikardækning, så skolen har mulighed for at spare penge, da vikarbudgettet er meget højt. Skolen lægger op til, at kendt fravær dækkes. Skolen tilstræber altid, at der er materiale til vikarerne. Skolen dækker altid lektionerne, når der er fravær ved små elever.
Skolen vil godt benytte sig af nabotilsyn som en mulighed, i akutte situationer.
Ved to-lærere sættes der heller ikke vikar på.
Ved langtidssygemelding vikardækkes der altid.
Det nye er, at skolen godt vil have lov til at sende 7. til 9. klasse hjem kl. 13.00 med en opgave, hvis deres lærer er syg. Forældrene får besked på Aula.
Principperne har været på TRIO og i pæd. Råd. Skolen vil godt have at SB godkender principperne.
Annemerete er bekymret for, at der er en fri bagkant på opgaverne. Den flydende grænse kræver meget disciplin. Ifølge skolen er meningen, at opgaverne skal afleveres, når skoledagen slutter. Det kan også være en film eller en podcast. Det vil være noget kendt stof. Der bliver samlet op på opgaverne. Lærerne følger op, når de kommer tilbage fra sygdom.
Eleverne siger det er frit, men de plejer at aflevere opgaverne.
Marianne fortalte, at på hendes børns skole har de også denne ordning. Forældrene får besked, hvis deres børn ikke afleverer deres opgaver.
Nanna sagde, at det ikke er så tit, at det sker, og det har også en konsekvens for ens karakter, hvis man ikke afleverer sin opgave.
Kira sagde, at det ville være en god ide at nedfælde i principperne, hvornår opgaverne skal afleveres.
Det er vigtigt, at eleverne kan se en mening med det og løser opgaverne.
Eleverne i SB ser det som en mulighed, der kunne fungere.
Skolen er nødt til at gøre noget for at spare penge, så de vil gerne afprøve det. Hvis eleverne ikke afleverer opgaverne, så gør skolen noget ved det.
Skolen har rådført os med de andre skoler i området, og de har nogenlunde de samme principper.
Annemerete siger, at vi skal sikre de elever, der har brug for hjælp. Der skal være en mindste mål for kommunikation.
Principperne blev enstemmigt vedtaget.
Vi evalurer inden sommerferien.
Ad 7 Opfølgning på elevrådets meddelelser fra sidste møde
Tina-Marie fortalte, at skolen i morgen har kontormøde med Benjamin og Ahmad, og skolen vil finde plader, der kan sættes op på væggene, så eleverne kan skrive på dem.
Skolen ser også på, om de evt. kan skaffe sofaer fra vores byttecentral.
Skolen kan ikke åbne døren ud mod Klerkegade, da de har oplevet tyveri, og der er ikke mulighed for at holde opsyn.
Døren til toilettet har et stort mellemrum under døren, og toiletrullen sidder langt væk fra toilettet. Døren kan let åbnes. Man kan høre alt, hvad der sker.
Skolen får pedellerne til at se på døren, både hvad angår mellemrum under døren og låsen. Det på begge toiletter i den nye bygning.
Ad 8 Skoleudviklingssamtalen – se bilag
Tina-Marie fortalte, at SB har fået bilag om skoleudviklingssamtalen, og de hørte også mere om det på de to møder, der har været for SB medlemmer.
SB skal finde ud af, hvem der skal deltage i samtalen.
Tina-Marie forslog, at de to for personer fra SB skal med, elevrødderne fra SB, lærerrepræsentanter og skolens samlede ledelse skal deltage (skoleleder, souschef og KKFO leder).
Skolen bliver indkaldt til for samtale. SB kan byde ind med, hvilke emner, der skal tages op.
Samtalen skal indeholde noget om FNOT (Folkeskolens Nationale Overgangstest) og KKFO’en. Temaer, som områdecheferne har vedtaget. Se bilag.
Ad 9 Faglighed v/ledelsen
Nina fortalte om de fem bundne prøver og to udtræksfag, som 9. klasserne normalt har skullet være oppe i. Nina gennemgik statistik fra de sidste fem år. Dansk og engelsk blev der scoret godt i. Generelt ligger Sølvgades Skole rigtig godt.
Generelt scorer pigerne bedre end drengene. Det er skolen opmærksomme på og har bl.a. lavet pige/drenge opdelt undervisning. Drengene har i en lang periode virket mere umodne, hvor pigerne er mere målrettet. Spørgsmål om vi kan indhente viden fra andre skoler, som måske har løst det? Skolen undersøger det. Eleverne spørger til, om vi kan forsøge med mere gruppearbejde.
Ad 10 Større brug af faglokaler v/Lea
Lea fortalte, at de i forældregruppen har talt om, at man i indskolingen sjældent går i faglokalerne i billedkunst og musik.
Tina-Marie sagde, at nogle klasser ikke har været så meget over i faglokalerne, da faglokalerne er overbooket og alle ikke kan være i faglokalerne, da det er skemateknisk umuligt. Skolegården har også været brudt op, og i den periode blev faglokalerne ikke benyttet så meget.
Forældrene har oplevelsen af, at faglokalerne ikke bliver brugt i de praktisk musiske fag.
Musiklokalet bliver heller ikke brugt nok.
Skolen ser på det, og følger op på, hvor meget faglokalerne bliver brugt i billedkunst og musik i indskolingen.
Ad 11 Kontaktforældremøde den 23. marts 2023
Tina-Marie sagde, at for at sikre, at det, der bliver talt om på kontaktforældremøderne, kommer videre til lærerne, skal vi måske finde en anden form.
Fordi vi aftaler noget på et kontaktforældremøde, kommer det ikke bare videre til lærerne. Lige nu halter vi lidt bagefter, da det, som vi talte om på kontaktforældremødet d. 9. november ikke er blevet formidlet videre. Det skal have liv på en anden måde.
Førhen har SB deltaget på lærernes pæd. Råd. Møder og fortalt, hvad der er blevet talt om.
Forlaget er, at der ikke er et kontaktforældremøde d. 23. marts, men at vi i stedet for holder almindeligt SB møde. Næste kontaktforældremøde holdes i august, så det, der aftales der, kan komme med ud via kontaktforældrene på forældremøderne i september.
På den måde kan vi være med til at klæde kontaktforældrene godt på, så de ved, hvad de skal fremlægge på forældremøderne.
Vi kan komme længere med det, der bliver besluttet på kontaktforældremøderne. Det kan lettere blive et talerør.
Man er med til at sørge for indhold til det kommende forældremøde, så derfor kommer forældrene til møderne.
Før har skolen kørt fælles forældremøder for indskoling, mellemtrin og udskoling i salen før forældremøderne i klasserne. Det er måske en god ide at genindføre det?
Lea synes at det giver god mening at skyde det næste kontaktforældremøde til august.
Rikke siger, at SB skal gøre sig klart, om det er vigtigst, at SB får noget fra forældrene eller skal forældrene have noget fra SB?
Vi har kørt det nogle år, men vi mangler at stoppe på og se, hvad SB skal have ud af det og hvad skal klasserne have ud af det.
Det blev besluttet at skyde det næste kontaktforældremøde til august.
Ad 12 EVT
Lea fortalte, at hun havde været i kontakt med den regnskabsansvarlige i administrativ fællesskab under Indre By/Østerbro angående fondsansøgninger, og det er åbenbart en misforståelse, at beløbet bliver modregnet i skolens budget.
Så hvis det oplagte projekt skulle opstå, er det bare med at søge.
Vi skal formidle videre til læreren, at hvis de har et projekt, hvor vi kunne søge fonde til, så er det bare med at komme i gang.
Der kom flere gode ideer fra SB. Blandt andet et evt. forfatter samarbejde med Søren Ulrich Thomsen, der i en kort periode gik på Sølvgades Skole.
På Skolebestyrelsens vegne / Annemerete Esmark Thers