Gå til hovedindholdet
MENU
Aula_close Layer 1

Referat af skolebestyrelsesmøde d.10 december 2020

Referat af SKOLEBESTYRELSESMØDE

 

Torsdag d. 10. december 2020 kl. 17.00 – 18.00 på Teams

 

Til stede: Tina-Marie Bendix Beiter, Nina Alleslev, Daniel Denta, Signe Christensen, Thomas Gunst Simonsen, Camilla Otte Mikkelsen, Rikke Marie Rusborg, Annemerete Esmark Thers

 

Afbud: Thomas Pinndal, Jacob Trier

 

Ad 1 Valg af ordstyrer og referent

Ordstyrer: Tina-Marie

Referent: Nina

 

Ad 2 Godkendelse af referat

Referatet godkendt.

 

Ad 3 Meddelelser fra elevrådet

Der var ingen elever til stede. Der er stadigvæk store udfordringer med at holde elevrådsmøder pga. Covid-19.

 

Ad 4 Meddelelser fra de ansatte, skoleledelsen, KKFO og formanden

 

Ansatte:

Daniel fortalte, at lærerne er delt tre grupper, så hver gruppe har deres eget lærerværelse. Det har givet ro på at lærerværelset er delt i tre. De lærere, der havde trukket sig, er tilbage. Det er dog en udfordring at have lærerværelse i N/T lokalet i den nye bygning.

Mange er presset arbejdsmæssigt pga. af hele situationen om Corona. Folk når ikke det, som de skal, og tænker hele tiden på. hvad nu hvis… Nu er 5. til. 9. klasse sendt hjem. Alle er spændte på, hvad det ender med. Det er dag til dag, men det er hårdt pga. Corona og ikke pga. jobbet.

 

Skoleledelsen:

Tina-Marie fortalte, at det fungerer godt med de tre lærerværelser. Nu er der lidt mere plads på skolen.

Tina-Marie er tilbage efter sit sygdomsforløb og har det godt og er ved godt mod. Det har været en god måde at gøre det på. Nina og Trine har lavet et kæmpe stykke arbejde. En stor tak for det. Tina-Marie er blevet taget godt imod af alle.

Der har været få Corona tilfælde på skolen, men alt er godt. Det har givet ro på, at vi har måttet skrive ud til medarbejdere og forældre, hvem det var, der var smittede. Men det er helt op til forældrene, og de skal give samtykke. Tina-Marie takker for det gode samarbejde.

Der er gået megen tid med at lave nye planer. Alt er gået godt. Vi har fundet gode løsninger, og vi tror, at det fungerer.

Ledelsen har skrevet, hvad de forventer af lærerne. Det er nødundervisningsloven, der træder i kraft. Lærerne arbejder med det faglige, og det skal være ordentligt.

Ledelsen arbejder på en tilbageslusningsplan, så alle kan holde juleferie, når de går på ferie d. 18. december. Planen er, at 0. til 4. klasse møder normalt ind, men 5. og 6. klasse møder ind tirsdag, 7. klasse torsdag og 8. og 9. klasse fredag.

Skolen havde en hyggelig klippeklistre dag. Der var god stemning med hygge og fælles bingo for alle klasserne. Det gør vi også næste fredag inden juleferien. Vi vil prøve at samle alle elever, også de elever, der fjernundervises.

 

KKFO:

Thomas gav en stor tak til Annemerete for at være forbindelse mellem skole og forældreråd. Det var godt, at hun var med til forældrerådsmødet. Thomas skal finde ud af, hvor tilsynsrapporten skal lægges op på hjemmesiden. Tilsynsdialogen gik godt. De nye restriktioner har ikke gjort så meget, da klasserne i forvejen er delt op på fritten. Eleverne har været adskilt i forvejen. Selv om der er højt humør, så er man vant til at være sammen på kryds og tværs, og det savner alle. Men der er positive tilbagemeldinger fra forældrene. Børnene fortsætter med at være udenfor, så det er vigtigt at huske varmt tøj.

Efter at have rykket om flere gange på feriedagene, så der kan tages hensyn til Covid-19, er fritten åben før jul og mellem jul og nytår. Der er mange, der har tilmeldt sig.

 

Formanden:

Signe ikke havde noget nyt at fortælle.

 

Ad 5 Opdatering Covid-19:

Tina-Marie fortalte, at der hele tiden kommer nye retningslinjer, det bliver ændret gang på gang. Der er stor ros til forældre og lærere. Alle tager det fint og samarbejder.

 

Ad 6 Evaluering af kontaktforældremøde d. 18. november kl. 17 – 18.30 på Teams
Camilla fortalte, at det var et fint møde. Men det er en proces at udarbejde antimobbestrategien/antimobbeplanen for skolen. KKFO’en skal også ind over, og det samme skal elevrådet. Camilla skriver den færdig med de input, der er kommet på kontaktforældremødet.

Signe spurgte, om der skulle laves en hurtig survey blandt forældrene? Vi tager det op på næste SB-møde om der laves en survey blandt forældrene. De ville i så fald få den i starten af det nye år. Den kunne sendes ud sammen med antimobbestrategien.

 

Ad 7 København Brugertilfredshedsundersøgelse 2020 (se bilag)

Tina-Marie fortalte, at skolen skal informere SB om Københavns brugertilfredshedsundersøgelse. Man vil høre forældrene om den lokale kvalitetsudvikling. Sølvgades Skole er nr. 13 ud af 70 skoler. Der er 174 forældre, der har svaret tilbage.

Vi skal se, hvor det er, vi kan blive bedre.
KKFO’en er mere valid end skolen, da flere har svaret.

Annemerete spurgte om Tina-Marie havde adgang til de specifikke spørgsmål og svar. Det har hun, og hun vil gå ind og se på dem.

 

Ad 8 Byggesagen Klerkegade (se bilag)

Tina-Marie fortalte, at den har fået en opblomstring. De skal til at se på byggeaftaler etc. Juli 2018 har det været oppe sidst. På den plan, der var oppe i 2018, skal Fritten ligge i Klerkegade, og der skal være en gennemgang gennem den gamle sal. I morgen er der møde på Teams og projektet skal genbesøges. Men skolen får nok brug for SB, og Tina-Marie tager fat i Morten Østergaard, da skolen ikke kan acceptere en gennemgang gennem salen. Tina-Marie kæmper for, at der kan findes en anden løsning.

 

Daniel spurgte, hvorfor SB godkendte forslaget i sin tid, for lærerne har aldrig været enige i det.

Thomas fortalte, at vi skal tilbage til 2015. Det er blevet præsenteret mange ting, som var mange urealistiske. Præmissen er, at Fritten skal have direkte adgang til frie legearealer. Thomas håber, at de vil se på det og finde nye løsninger. Taktikken er at få dem til at se velvilligt på andre løsninger.

Annemerete bakker op om, at der skal findes alternativer, så der skal serveres forslag, som kan bruges. Tina-Marie kan komme med nye øjne. Byggetilladelse gælder et år, og der skal søges om ny byggetilladelse. Der er ingen tvivl om, at der er mange gode ting ved det, men det skal ikke være på bekostning af et undervisningslokale.

Signe forslog en udgang fra den nye bygning ud i Klerkegade, så eleverne kan gå på fortovet.

Rikke sagde, at hun havde været med i snakken siden hun var i forældrerådet. Hun foreslog en glasgang, som eleverne kunne gå igennem, men havde fået at vide, at det ikke kan lade sig gøre.

Når Signe ser på billedet, er der et mellemrum. På begge sider er der mulighed for at gå igennem gården. Der er affaldssortering, og Tina-Marie kommer med spørgsmål til det.

Byggeriet går først i gang i 2024. Men vi skal undgå, at eleverne skal gennem den gamle sal.

Rikke siger, at hallen er højere end forventet, og måske kunne man bygge en svalegang.

Thomas fortæller, at hele dette projekt hænger sammen med fremtidens fritidstilbud. Derfor er det endt med Klerkegade. Alt dette bliver ikke til noget, hvis der ikke er direkte adgang mellem frit og skole.

Tina-Marie skriver mail til SB efter mødet i morgen om, hvordan det er gået.

 

Ad 6 EVT

Annemerete spurgte, hvorfor der er behov for indslusningsplan af de klasser, der vender tilbage?

Tina-Marie siger, at det for at der skal være plads til alle. Men måske kommer det til at vare længere efter juleferien

Annemerete var overrasket over at de tog 5. klasse med i den nuværende plan. Det er svært kun med et tjek ind og et tjek ud om dagen for eleverne i 5. klasse. Tina-Marie sagde, at det er nødundervisning. Der er også lærere, der har timer i flere klasser.

 

Signe spurgte om vi har hørt noget nyt om budgetmodellen. Den er blevet vedtaget. Skolen afventer, hvad det betyder for dem. Der var fire høringssvar, der var positive og 32 svar, der var negative. budgetmodellen indfases i løbet af tre år.

Daniel fortalte, at en af de skoler, der får over en million kroner på grund af den nye budgetmodel, har lige delt låne-Ipads ud til lærerne. En anden skole, der får penge, har ansat en lærer, der selv skal lave sin stillingsbeskrivelse og hjælpe resursecenteret.

Daniel er i dialog med Jesper Christensen da der ikke er nogen gennemsigtighed.

Der er ikke ændret på puljen med socioøkonomi. Enkelte skoler har dog fået ændret lidt.

Annemerete fortalte, at hun har talt med de andre skoler, og der var stor kritik fra de andre skoler. Man stiller ikke beregningsmodellerne til rådighed. Svagheden ved at gå sammen med de andre skoler var, at der var egeninteresser skolerne imellem.

Så snart skolen ved mere, så bliver SB informeret.

Daniel tror, at politikkerne ikke ved, hvad det får af betydning for børnene. Mange er fritidspolitikere. Det er valgår, så vi kan gå hårdt efter dem. Politikerne kan ikke svare på, hvorfor to skoler på Østerbro, som ligger ved siden af hinanden, der mister den ene skole en million og den anden skole får en million.

Signe sagde, at vi skal overveje nøje at gå i lokalpressen, da den kan være vi så ikke får ”kunder i butikken”.

Til Signe havde forvaltningen sagt, at beregningsmodellen var et gæt og de sagde, at de gerne ville udfordres. Der var mange forskellige bud på, hvordan det kunne fordeles.

Annemerete sagde, at nogle af de andre skoleledelser havde skrevet høringssvar, og de havde fodret deres SB med oplysninger om, hvilke konsekvenser det ville få for den enkelte elev. Man kan gøre det mere nærværende, hvis man som SB kan sige, hvilke konsekvenser det får for den enkelte elev. Hvad er det vi skal skære på helt konkret?

Signe, Annemerete, Camilla og Rikke er med på at kæmpe videre.

Alle går i tænkeboks, og så taler vi sammen, når skolen har fået den nye budgetmodel præsenteret.